DÜNYAEĞİTİMEKONOMİFOTO GALERİGÜNDEMKOBİM TÜRKİYETEKNOLOJİVİZYONDAKİLERYEREL HABERLER

Ya Markalaşacağız, Veya Markaları Ülkemizde Tutacağız

RAFİ AY; “MARKALARI ÜLKEMİZDE TUTMAK ZORUNDAYIZ”…

Öz İplik İş Sendikası Çankaya Yücetepe’de bulunan genel merkezinde 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı yemeği ile Ankara’da bulunan Ulusal ve Yerel basın mensuplarını ağırladı…

 Ankara’da sendika genel merkezinde gerçekleşen programa, Genel Başkan Rafi Ay’ın, yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Birdoğan, İbrahim Yıldız, Engin Doğan, Samet Ceylan, Genel Sekreter Turgay Ulutürk ve Basın Yayın Daire Başkanı Didem Demir katıldılar.

Editör: Ali Fikret

Kahramanmaraş merkezli depremlerin tekstil sektörünü etkilediğini belirten Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, çok sayıda tekstil emekçisinin yaşamını yitirdiğini ve birçok işletmenin zarar gördüğünü belirterek başladığı konuşmasında çalışma hayatındaki ve iş kolundaki sorunlara da değindi.

RAFİ AY; “MARKALARI ÜLKEMİZDE TUTMAK ZORUNDAYIZ”…

Sektörün dolaylı olarak da 4 milyon kişiye istihdam sağladığını belirterek Biz 20 milyar dolar ihracatla bu ülkeye para getiren bir sektörüz diyerek basın mensuplarına açıklamada bulunan Genel Başkanı Rafi Ay; “Bizim hızlıca markalaşmamız gerekir. Çünkü biz tekstilde çok nitelikli işler yapıyoruz. Biz kaliteli ürünler yapıyoruz. Türkiye tekstil işçisi çok kalifiye bir işçi. Bir ürünü zamanında kaliteli bir şekilde yapıp yetiştirebiliyoruz. Ama bunu marka desteğiyle desteklemiyorsanız belli bir süre sonra diğer ülkelerde de işçiler o kalifikasyona ulaştıklarında artık sizin rakibiniz bellidir. Türkiye maalesef şu an bu durumda. Konfeksiyon sektöründe fason üretim yapmanın sancılarını bugün üretimin azaldığı noktada yaşamaya başladık. Çünkü önceden markalar siparişlerini daha ucuz ve uygun yerlere taşıyordu, ama bugün markalar yavaş yavaş bu ülkeden gidiyor. Biz markalaşmadığımız için bizim bu markaları ülkemizde tutmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

VERGİ ADALETİ BİR AN ÖNCE SAĞLANMALIDIR

Ay, resmi rakamlara göre Nisan ayında tekstil sektöründe 133 bin kişilik iş gücü kaybının yaşadığına belirterek, “Bunda emeklilik ve depremin etkisi elbette var ama eskiden sektör çıkan iş gücünün yerine yenisini ikame ediyordu, üretimdeki azalma nedeniyle bu iş gücü ikame edilemiyor. Bu kayıplar devam ediyor. Vergi dilimleri çalışanların canını yakar boyuta geldi. Gerek dolaylı vergiler gerek ücretlerden alınan direkt vergiler çalışanları olumsuz etkiliyor. Bu yüzden buradaki vergi adaleti bir an önce sağlanmalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı yemeğinde daha sonra soru-cevap bölümüne geçilirken, Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay muhabirlerini sorularını cevapladı.

Başa dön tuşu