GÜNDEMKOBİM TÜRKİYEVİZYONDAKİLERYEREL HABERLER

LEVENT ÇAPAN, 2024 MOBİLYA TERCİHLERİ VE TÜKETİCİ EĞİLİMLERİNİ AÇIKLADI

Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan, 2024 trendleri ve tüketici eğilimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çapan, son yıllarda küçük yaşam alanlarına uygun mobilyaların ön planda olduğunu belirtti.

Günümüz dekorasyon eğilimlerinin büyük ölçüde işlevsellik, sadelik, modern çizgiler üzerine şekillendiğini ifade eden Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan, değişen yaşam tarzlarının mobilya seçimlerini de etkilediğini belirtti. Çapan konuyla ilgili şunları söyledi: “Son yıllarda küçük yaşam alanlarına uygun, çok amaçlı ve modüler mobilyaların büyük ilgi gördüğünü gözlemliyoruz. Bu mobilyalar genellikle depolama çözümleri içermesi ve çeşitli ihtiyaçlara uyum sağlayacak şekilde esneklik sunması açısından tercih ediliyor. Otomatik açılma ve kapanma mekanizmaları, kablosuz şarj üniteleri gibi teknolojik detaylar ise mobilyaları daha işlevsel hale getiriyor. Renk trendleri ise doğadan ilham alan doğal tonlar ve pastel renkleri içeriyor. Yumuşak hatlar, amorf ve organik formlar kullanılarak yaşam alanlarına doğal ve sıcak bir hava katılması amaçlanıyor. Son zamanlarda oldukça ön planda olan biyofilik dekorasyon, doğal malzemelerin kullanımını ve doğayla bağlantılı yaşam alanları oluşturmayı vurguluyor.”

 

Minimalist tasarımlar ve fonksiyonellik ön planda

Mies Van der Rohe’nin ünlü sözü “Az çoktur’’ ya da orijinal deyişiyle “Less is More’’ ilkesine dayanan minimalist akımın 2024’te de öne çıkacağını söyleyen Çapan, “Kalabalıktan uzaklaşıp sadeleşerek, dingin ve huzurlu bir mekân oluşturmak bu yıl da ön planda olacak. Minimalist dekorasyonun en önemli unsurlarından birinin ise fonksiyonellik olduğunu söyleyebiliriz. Hem alanın doğru bir şekilde kullanılması hem de eşyaların, evde konforu artırmaya yönelik olarak işlevsel olması önem taşımaktadır.” dedi.

Tüketici kurumsal firmaları tercih edecek

2024 ikinci yarısında tüketici davranışlarına dair de öngörülerini paylaşan Çapan,

“Merkez Bankası’nın sıkı para politikaları ve kredi büyümesinin kontrol altında tutulması, iç talepte yavaşlamayı beraberinde getirecektir. Ekonomik belirsizlikler ve yüksek enflasyonun bireylerin harcamalarını daha dikkatli yapmalarına neden olacağı düşünülüyor. Bu dönemde fiyat-performans ürünlerine olan talebin artması ve tüketicilerin kaliteye daha fazla önem vereceği öngörülüyor. Ayrıca, tüketicilerin üründe ve teslimatta güvence arayışı; küçük veya orta ölçekli şirketler yerine büyük, güvenilir ve kurumsal firmaların daha çok tercih edileceği de beklentiler arasında yer alıyor.” diyerek sözlerini noktaladı.

Okunma Sayısı: 260
Başa dön tuşu