GÜNDEM

2022 Nobel Tıp Ödülü’nü İsveçli Biyolog Svante Paabo kazandı

2022 Nobel Tıp Ödülü, soyu tükenmiş homininlerin genomları ve insan evrimine ilişkin keşifleri nedeniyle İsveçli Biyolog Svante Paabo’ya verildi. Paabo, 2007 yılında da Time dergisi tarafından yılın etkili 100 kişisi listesine alınmıştı.

Nobel Tıp Ödülü, İsveç‘in Stockholm kentindeki Karolinska Enstitüsü’nde açıklandı. 2022 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü, soyu tükenmiş homininlerin genomları ve insan evrimine ilişkin keşifleri nedeniyle İsveçli Biyolog Svante Pabo’ya verildi.

Son Dakika! 2022 Nobel Tıp Ödülü'nü İsveçli Biyolog Svante Paabo kazandı

16,5 MİLYON LİRALIK ÖDÜL 10 ARALIK’TA TESLİM EDİLECEK

Tıp ödülü geçen yıl insan vücudunun sıcaklık ve dokunmayı nasıl algıladığına ilişkin keşifleri nedeniyle David Julius ve Ardem Patapoutian’a verilmişti. Tıp ödülü, Nobel Ödülleri’nin açıklanacağı haftanın başlangıcını oluşturuyor. Salı günü fizik ödülü, çarşamba günü kimya ve perşembe günü edebiyat ödülü ile devam edecek. 2022 Nobel Barış Ödülü cuma günü, ekonomi ödülü ise 10 Ekim’de açıklanacak. Ödüller 10 milyon İsveç kronu (yaklaşık 16,5 milyon lira) nakit para ödülü taşıyor ve 10 Aralık’ta dağıtılacak. Para, ödülün yaratıcısı olan ve 1895 yılında ölen İsveçli mucit Alfred Nobel’in bıraktığı vasiyetten geliyor.

Son Dakika! 2022 Nobel Tıp Ödülü'nü İsveçli Biyolog Svante Paabo kazandı

Başa dön tuşu