3. SAYFABİYOGRAFİDÜNYAEĞİTİMEKONOMİFOTO GALERİGÜNDEMKOBİM TÜRKİYETEKNOLOJİVİZYONDAKİLERYEREL HABERLER

İŞ İNSANLARI PLATFORMU BAŞKANI AV. EMRE KILIÇARSLAN: “TÜRK MİLLETİNİN ZİHNİYET VE AHLAK SORUNU VARMIŞ, KİME GÖRE?”

İŞ İNSANLARI PLATFORMU BAŞKANI AV. EMRE KILIÇARSLAN: “TÜRK MİLLETİNİN ZİHNİYET VE AHLAK SORUNU VARMIŞ, KİME GÖRE?”

İş İnsanları Platformu Başkanı Av. Emre Kılıçarslan Türkiye’nin dışa bağımlılığı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

İş İnsanları Platformu Başkanı Av. Emre Kılıçarslan Türkiye’nin dışa bağımlılığı konusunda değerlendirmelerde bulundu.“Türk Milletinin Zihniyet ve Ahlak Sorunu Varmış, Kime Göre?” başlığıyla yapılan açıklamada Kılıçarslan, Türkiye’nin uyanışının dış güçlerin korkulu rüyası haline geldiğini belirtti.

Kılıçarslan, şunları kaydetti:

“Türk milletinin bin yıllık geleneğini yıkmaya çalıştılar. Salgınları, depremleri sebep sayıp bize yakınlaşıp sanki dost gibi davranıp içimizden biriymiş gibi hareket ederek bizi devşirmeye çalıştılar.

Türk milletinin zihniyet ve ahlak sorunu varmış edasıyla başlayan bu ego, bundan 80 yıl önce ABD ile yapılan anlaşmayla başladı. ABD’nin amacı öncelikle eğitim ve imar planıydı. Eğitim konusuna geldiğimizde, Türk gençlerini devşirme planını güden dış güçler gençleri eğitti. Bunu bir plan çerçevesinde yaptı ki, başarılı da oldular. Geçmiş Başbakan ve Cumhurbaşkanlarımızın eğitim aldıkları yerlere baktığımızda planın ne derecede başarılı olduğu aşikardır.

 

İmar planına geldiğimizde, 1965 yılında ABD’de eğitim gören bürokratların da katkısıyla Kat Mülkiyeti Kanununda yapılan değişikliklerle, o tarihte de bilgi sahibi olmaları beklenen büyük İstanbul depremini de hesaplayarak, İstanbul’u büyük binalarla donattılar. Amaç, Türkiye Cumhuriyeti devletinin her türlü alanda dışa, özellikle de ABD’ye bağımlı olmasıydı.

 

Bu amaç, gıda ve sanayi alanında da devam etti. Türkiye Cumhuriyeti devletinin son dönemdeki dışa bağımlılığa karşı yaptığı çalışmalar, özellikle de savunma sanayindeki ataklar gösterdi ki; 1000 yıllık devlet geleneği uykudan uyandı. Bu uyanış dış güçlerin korkulu rüyası haline geldi. Gazi Meclisimizin de daha önce yaptığı hatalarından ders alarak devlet yararına hamleler yapmasını bekliyor, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilelebet mukadder olmasını temenni ediyoruz.”

Başa dön tuşu